Blog

World Cucumber day

Share this
Geplaatst maandag 12 juni 2017

Hi guys,

Iemand op de hoogte van het feit dat het bijna WORLD CUCUMBER DAY is? Ik wel!! En dat heeft alles te maken met een nogal ongewone actie die hierrond liep. In het kader van deze dag van de komkommer startte Hendricks Gin namelijk een hele campagne rond onze vriend de komkommer waarmee ze de medemens wilden aansporen om of een virtuele komkomer te adopteren of er zelf eentje planten. Een echte dan. Potje aarde, zaadjes en veel zonlicht vereist.

Ik heb absoluut geen groene vingers, maar het idee van een versgesneden schijfje komkommer van eigen bodem in mijn Gin tonic, leek me schitterend!! En plus zou ik bij de eerst volgende BBQ ook kunnen pronken met mijn zelf geteelde groente. En wie weet kreeg ik de smaak te pakken en kon er in de tuin wel plaats gemaakt worden voor een rijtje komkommerplanten. U leest het, ik zag het helemaal zitten.

Vol verwachting startte ik aan het project. Met mijn dierbare viervoeters als trouwe toeschouwers op de eerste rij. Wie me op IG volgt, kon in mijn stories al zien hoe ik de zaadjes zorgvuldig ter aarde liet gaan. En nadien volgde enkele weekjes volle zon voor mijn bakje met toekomstige plant.

Om de actie kracht bij te zetten kon je HIER lezen hoe komkommers gevoelig zouden zijn voor muziek, liefde en goeie zorgen. Dus er werd hier op z’n minst voorzichtig omgesprongen met het hele proces. Ik denk alleen dat onze katje, die uiterst nieuwsgierig doch geduldig waakten over het gebeuren, de komkommer in wording vooral hebben afgeschrikt ipv aangemoedigd. Want intussen zijn we ettelijke weken later en de eerste scheut is nog steeds niet komen opdagen.

Het ziet er dus naar uit dat mijn favo zomer drankje deze zomer dan toch een komkommerschijfje van buitenaf zal toegediend krijgen, maar ok. Dat zal de pret niet bederven.

Ben je er zelf wel in geslaagd om er eentje te kweken of digitaal te adopteren? Vergeet hem dan zeker niet in te ruilen in één van de premium bars die meedoen aan de actie. De komkommer telt als “currency” om jezelf te trakteren op een heerlijke Hendricks Gin cocktails. Ik vier overmorgen alvast mee met volle teugen ;) Als wordt het voor mij betalen me echte centjes ipv komkommer schijven!!

Anyhow, enjoy cucumber day!! En zin in meer info, klink dan hier: HIER