Blog

Winter wonder villa

Share this
Geplaatst vrijdag 10 maart 2017

Deze blogpost is er eentje voor alle skiërs, snowboarders, langlaufers, sleeërs, wandelaars en bergliefhebbers tout court. Vorige maand trok ik samen met Inge en Marie richting Oostenrijkse bergen voor één van de meest geslaagde sneeuwvakantie die ik ooit gedaan heb.

We verbleven op een uurtje van de luchthaven in Salzburg, in het gezellige dorpje Wagrain. Binnenkort doe ik met plezier het hele skigebied uit de doeken, maar vandaag focus ik me enkel en alleen op onze verblijfplaats die we boekten met Belvilla. En ja hoor, daar valt heel wat over te zeggen.

Onze Belvilla heette The Lodge of Joy en had haar naam niet gestolen. Niets dan joy, happiness en ongelooflijk veel gezelligheid in een kader dat op z’n minst gezegd uitnodiging was. De Chalet lag daarenboven vlakbij de pistes gelegen, wat je heel wat tijd en vooral zeulwerk bespaard ’s ochtends ;)

Bij het binnenkomen konden we onze ogen even niet geloven. Dit verblijf was echt pure klasse en waanzinnig mooi. Alle ruimtes tot in het kleinste details mooi afgewerkt, prachtige terrassen met terrasverwarming, meer dan één knisperende openhaard, 6 ruime uber gezellige stijlvolle slaapkamers, de meeste met een eigen badkamer, een wellnessruimte met hammam en sauna en ga zo maar door. De keuken was zo uitnodigend dat zelfs ik als meest stuntelige kok uit de vr vriendenkring, zin kreeg om erin te kokerellen! We kozen er dan ook meer dan eens voor om s’avonds gezellig “thuis” te blijven en heerlijk te racletten bijvoorbeeld. Om dan nadien knus in de zetel te nestelen met dekentje en een goed glas wijn!

Een week was eigenlijk niet genoeg en onze tijd hier vloog voorbij. Ik sliep zelf op de bovenste verdieping, in een kamer met een prachtig terras. Je kan hier een filmpje bekijken over wat ik allemaal meenam op de skireis Inge sliep na een kleine lootjestrekking in de masterbedroom naast me, sauna en open haard in de kamer inbegrepen. Jawel dat lees je goed Mijn kamer had dan weer moderne badkamer met regendouche die met een knappe glazen want met gietijzeren kader afgesloten werd van het geheel. Er was geen kleerkast, maar een hele dressing waarvan het licht automatisch aansprong wanneer ik binnenwandelde. Enfin, zoals ik al zei, elke detail klopte hier.

Slechts één ding dat ik me sinds ons verblijf afvraag: Zal eender welke andere skivakantie nog voldoen na de Lodge of joy …?

Meer info over de Lodge of Joy kan je vinden op de Belvilla website. De blogpost over het uitgestrekte skigebied komt eraan!

x-Z-x