Blog

H&M x The Weeknd

Share this
Geplaatst woensdag 1 maart 2017 in categorie Fashion

H&M heeft over de voorbije jaren al tientallen samenwerkingen gerealiseerd met stijlvolle beroemdheden en bekende modeontwerpers. (Wie kan er zich nog de allereerste samenwerking herinneren met Karl Lagerfeld in 2004?) Elke keer ontstaat er rond deze collaberaties een enorme hype, maar hoe kan dat ook anders met namen als David Beckham, Beyoncé en Balmain. De 2de maart ligt de allernieuwste collectie in de H&M-winkels en deze keer werd de selectie gemaakt door niemand anders dan de hipste urban artist van het moment: The Weeknd. Ik had de kans om de hele collectie in preview te bekijken en ik moet zeggen dat ik meteen verkocht was. Samenwerkingen met grote modeontwerpers resulteren vaak in prachtige statement items, die daardoor niet altijd even “draagbaar” zijn, maar hier had ik vooral zin om de gehele collectie integraal te copy pasten naar mijn eigen kast. Omdat ik slechts 1 outfit kon uitkiezen ben ik gegaan voor deze minimalistische zwart-wit look met als eyecatcher de lange zwarte trenchcoat. Het hemd is in een eerder gebroken wit, dat net iets specialer is dan een klassiek wit, met op de borst in het zwart het XO-label. Wat ik helemaal leuk vond aan dit hemd is de zogenaamde “grandad collar”, het maakt het hemd net dat ietsje edgier en het staat ook heel clean als je het onder iets draagt. De broek is ook heel clean van look, beetje smaller aan de enkel en ze heeft een elastiek aan bovenkant … ze draagt echt super comfortabel en toch geeft ze een geklede indruk. Deze outfit was uiteindelijk mijn favoriet, maar het was behoorlijk moeilijk om mijn selectie tot 3 stukken te verkleinen. Als je net als mij fan bent van bomber jackets, XO hoodies, cleane hemdjes/t-shirts, sobere broeken en zelfs een stoer leren jasje, dan is deze collectie zeker het checken waard!