Blog

Gouden reistip: Air&Rail ofte vliegen met de trein

Share this
Geplaatst dinsdag 7 februari 2017 in categorie Travel

Ik reis dolgraag, maar daarom ben ik niet persé graag onderweg. Het zeulen met te zware bagage, het risico op te laat komen door onverwachte files, het wachten in ellelange rijen, de tijd doden met te weinig om handen … Wie wordt daar wel wild van? Als ik dus iets ontdek dat het reizen makkelijker en comfortabeler maakt, omarm ik dat met beide handen! Nu, Air&Rail is absoluut zo’n concept!! Ik mocht het onlangs gaan ontdekken en was behoorlijk enthousiast!

Hoe werkt het? Wanneer je een vliegticket boekt bij Air France , hoef je voortaan alleen maar op het treinstation van Brussel-Zuid te geraken. En dat slechts een half uur voor je vertrek. (Een pak minder lang ter plaatse wachten dus) In het station kan je letterlijk en figuurlijk je bagage droppen en je zorgeloze reis kan starten. De check-in verplaatst zich effectief van luchthaven naar de balie van Air France in het treinstation. Geen lange wachtrijen, je checkt jezelf en je bagage vlotjes in en zij doen de rest. Gewoon heerlijk achteruit leunen in je eerste klasse stoel van de TGV, die je in no time op de luchthaven van Charles de Gaulle aftzet. En nee ik boek mijn treinticket gewoonlijk niet in eerste klas. De treinkosten zijn inbegrepen in je ticketprijs en om je reis al meteen goed in te zetten, voorziet Air France de beste plekjes! Ik zeg daar geen nee tegen 

Eenmaal aangekomen op de luchthaven, loop je zo licht als een veertje richting boarding gate, of richting winkels en dan richting gate, mag ook. Want je boarding pass kreeg je in Brussel al en de bagage gaat rechtstreeks van de trein de vlieger op. Ik hoop dat dit even makkelijk leest dan het is, want ik zag alleen maar voordelen. ;)

Binnenkort maken we hier nog een vlog over, dus stay tuned. En voor iedereen die nog volop een reis aan het plannen is: hoop ik dat het alvast een nuttige tip was. En om jullie helemaal in de stemming te krijgen, hier alvast de top 5 van meest trendy bestemmingen voor 2017 volgens Air France:

• Zuid Korea
• Canada
• Mexico
• Cuba
• Iran

Ik heb er ter inspiratie wat foto’s bijgegooid. Het zou goed kunnen dat onze volgende reis naar één van deze bestemmingen is. Nu alleen nog kiezen…

Veel reisplezier!!

x-Z-x.

Meer info vind je op airfrance.be

Mijn reisvrienden op de foto en in de realiteit: Inge Moerenhout van Bubbletrouble en
Yuri & Dries van Trek je plan.